Mina effekter av Pusha

Det finns säkert många som känner till Pusha, men för de som inte gör detta så ska jag ge en kort förklaring.

Pusha är en sajt där medlemmarna kan dela med sig av olika länkar till sajter, bloggar, artiklar etc etc och de andra kan sedan ”rösta” genom att ge länken en ”push” om de gillar denna. Får en länk tillräckligt många röster så blir den ”het” och hamnar på Pushas startsida. Då har du en chans att få en hel del besökare till din blogg, sajt osv. Mer om Pusha kan ni läsa på Om Pusha.

Jag har testat Pusha en del tidigare och är själv lite aktiv med att pusha andra personer bra innehåll. Denna gången tänkte jag dela med mig av resultatet.

Då jag driver sajten Önskelista.se och jag snart fyller så skapade jag naturligtvis en önskelista, men jag filmade även när jag pratade om min önskelista och bloggade om det hela (inlägget hittar ni här). Jag lade upp länken på pusha (den hittar ni här) och den blev ”het” dagen efter att jag lade upp den (det krävdes 11 pushningar).

I ca 1,5 dag låg länken på förstasidan och totalt resulterade detta i 119 unika besök (mätt 22-23/2). Inte så stor mängd besökare, men med tanke på den lilla insats som krävdes att lägga upp inlägget så var det definitivt värt det.

Kunde jag har gjort något annorlunda för att få fler besök? Definitivt.
Jag kunde ex ha funderat en liten stund på en mer lockande rubrik än ”Min önskelista”. Andra saker som ökar dina chanser kan du läsa om på ”Så får du dina länkar heta på Pusha”.

Slutresultatet av Pusha-utflykten var alltså 119 unika besök, två nya som ”gillade” önskelista på facebook samt en ny önskelista utskickad. Inte mycket men ändå värt det.

5 tankar kring ”Mina effekter av Pusha

 1. N!cklas

  Intressant! Tyvärr är jag dålig både på att pusha eget och andras material. Ska se om jag kan ordna en liknande sammanställning. Så mycket möjligheter, så lite tid…

 2. Jimmy

  Mycket intressant. Jag har varit dålig på att använda mig av Pusha, men ska ta tag i det. Bra länkar du bjöd på!

 3. Seotjejen

  Tycker att det låter som ett helt okej resultat. Kanske inget man bör lägga massvis med tid på, men om man nu ändå lyckats skriva något riktigt bra tar det ju inte så lång tid att lägga in en länk där, så på det viset är det helt klart värt det. Dock kanske man inte ska pusha vartenda inlägg man skriver där…

  Men kul att du lyckades få länken het i varje fall! Måste försöka mig på det någon gång!
  🙂

 4. superandy Inläggsförfattare

  Det gäller att vara aktiv och pusha andra personers länkar samt att vara selektiv med vad man vill pusha (precis som du säger så är inte allt av intresse).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *