Renoverande och sånt

Jag är inge världens mest energiska person och inte den mest händige, men det har inte hindrat mig från att ägna mig åt renoverande under åren.

Den första lägenheten var en 2:a och där rev jag tapeter, slipade och målade med mera. Bloggade om det vid 2 tillfällen, det är filmer och inte så mycket text. Den senaste filmen hittar ni här.

Sedan dess så har jag köpt ett radhus som jag också delvis också renoverat. Ganska stolt över att jag kalkade köket (kaklen är fortfarande uppe, ingen har ramlat ned). Men det mesta har jag lagt ut på andra personer.

Har haft ganska mycket prestationsångest över att göra det själv. Har alltid velat att det blir ”rätt gjort” så att det inte påverkar värdet negativt, att inte folk ska uppfatta det som en dålig finnish. Men detta är helt baserat på antagande och ej något som jag faktiskt kollat upp. När det gäller att värdera din bostad så är det alltid klokast att prata med något proffs, ex en mäklare.

Min egen uppfattning (nu för tiden) är att så länge det är bra planerad lägenhet med ett bra läge samt en låg månadskostnad (dvs att föreningen har bra ekonomi) så kommer lägenheten alltid att sälja, även om det inte är perfekt renoverat överallt. Som många resonerar idag så kommer de ändå att ändra på saker i lägenheten och då är detta inte ett hinder.

För ett tag sedan köpte jag en kolonistuga som jag också renoverat. Det sköna med den är att där känner jag ingen som helst press på att det måste vara perfekt. Jag har förvisso tagit hjälp av både min svärfar och min lillebror, men mycket har jag gjort själv. Det är väldigt befriande att pyssla med sånt.

Här har jag byggt till en altan mellan stugan och förrådet

Hur resonerar ni kring renoverande?

En tanke kring ”Renoverande och sånt

  1. Mats

    Snyggt! Blev sugen på en kolonistuga när man sett ”Paradiset Iris” på Kanal5 om just kolonistugor. Tror det är i Bromma? Verkar så härligt. Gillar att allt inte måste vara så perfekt speciellt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *