Richard Branson – den globale entreprenören

Jag har kommit i en god vana att alltid läsa bok innan jag somnar. Tyvärr har jag varit mycket sämre med att recensera dessa. Men nu blir det ändring på detta och först ut är ”Den globale entreprenören” av Sir Richard Branson.

Mycket god service. Så enkelt skulle man kunna sammanfatta Virgins framgångar. Nu är det naturligtvis inte så enkelt. Sir Richard berättar om hur det hela började med Virgin Records fram till att det nu är en otroligt stor koncern.

Han pratar även om rymdflygningar för turister, sina tankar om världsekonomins förändring, socialt ansvar och så vidare.

En mycket bra bok tycker jag. Sedan måste jag berätta att jag är en riktig ”sucker” när det kommer till framgångshistorier. Som inspiration funkar denna bok verkligen.

Betyg: 4 av 5

Har ni läst boken? Kommentera då gärna vad ni tyckte.

3 tankar kring ”Richard Branson – den globale entreprenören

  1. Erik

    Jag har inte läst just den men jag läste hans första bok (tror jag det var i alla fall) ”Loosing my virginity” i våras. Tyckte det var lite för mycket svammel om luftballonger och krig mot British Airways i den men bortsett från det var den klart läsvärd.

    Han är ju onekligen en imponerande karl den där och man hade väl inte tackat nej till att leva hans liv ett tag.

  2. Bertil

    Har läst den, och tycker den fungerar utmärkt som inspiration. Ibland blir det för mycket Bransonfokus, och allt är så himla bra i Virgin mm. Men om man vill bli inspirerad av någon som ser möjligheter, tar risk och vågar utmana befintliga strukturer så är det en bra bok. Det är även coolt att läsa om hur business och politik går hand i hand när det handlar om storföretagande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *