Ändrat från Blogspot.com till Blogspot.se

För ca 10 dagar sedan upptäckte jag att Page Ranken för min blogspotsida foretagare.blogspot.com ändrats till foretagare.blogspot.se utan att jag själv gjort några ändringar i mina inställningar. Jag kan inte heller påminna mig om att jag fått något mejl eller information.

Men jag märkte även snart att denna förändring inte enbart omfattade min blogg utan även alla de andra blogspot-bloggarna som jag besökte (har sett ca 30 st). Detta tyder på att det är något som Blogger själv har ändrat. Jag besökte deras blogg, men kunde inte där hitta information om denna ändring. Jag har ställt frågan om detta till deras Twitter men ej fått något svar ännu. Kommer att uppdatera denna blogpost när jag fått detta.

Vad innebär detta? Alla bloggarna (om alla omfattas av detta) blir då som ”nya” igen. Jag tror att Blogger har gjort en 301-redirect då jag jag sett blogspot.se-bloggar som har Page Rank. Så denna länking som jag gjort nu i mitt blogginlägg bör räcka för att få tillbaka bloggen i hyfsad ”form” igen. Förvisso tar inte en 301-redirect med sig all länkkraft, men det är bättre än inget.

Om ni som läser vet eller läst något om detta så lämna gärna en kommentar.

En tanke kring ”Ändrat från Blogspot.com till Blogspot.se

  1. Patrik

    Upptäckte det här nu efter ha tittat statisten. Men hittar fortfarande inget om det. Väldigt märkligt måste jag säga. Ser bara att dom ändrat det på bloggar som ligger inne i webmaster tool och så för det land man valt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *