Bevaka mästerskap på plats

Jag är sedan länge medlem i Svenska Sportjournalistförbundet och har även ett internationellt presskort som gör att jag kan söka ackreditering till olika mästerskap. Nu har också mina medarbetare fått detta, vilket gör att vi är flera som har möjligheten att vara på plats. Det är både ett bra sätt att göra en bättre bevakning av turneringen och ett äventyr för oss som kollegor.

Hampus har till exempel varit och tittat på U17-landslaget i hockey som spelade turnering här i Nyköping. Det mynnade ut i såväl intervjuer med spelare och ledare samt bevakning av Sveriges matcher.

Om drygt två veckor kommer vi att resa över Östersjön till finska Tammerfors för att följa ishockey VM på plats. Det blir ett riktigt roligt äventyr som ger andra möjligheter att rapportera ifrån mästerskapet. Förutom att sitta på läktaren under matcherna kan man vara med på presskonferenser, se delar av lagens träningar och även planera in andra saker som kan bidra till såväl lärdom som bra innehåll till sajten. Eventuellt blir det en tur till Helsingfors under vår vistelse där matcherna i den andra gruppen äger rum.

Matchen som jag ser allra mest fram emot är Sverige-Finland, både på grund av rivaliteten mellan lagen och att jag är uppväxt i Finland, men även det faktum att vi dessutom kommer att bevaka mästerskapet för vår finska sajt.

För drygt en månad sedan var vi på plats på Friends Arena under Sveriges playoffmöte med Kroatien i kvalet till VM 2022 och det var riktigt härligt att återigen få uppleva en fullsatt arena. Skulle Sveriges herrar ha lyckats kvalificera sig till världsmästerskapet i hade vi nog inte åkt ner till Qatar, men kanske kan man istället blicka framåt mot EM om två år som då spelas i Tyskland.

Allra mest optimalt är det när turneringarna spelas på hemmaplan, vilket vi ändå har att se fram emot under de kommande åren. Bland annat spelas JVM 2024 och hockey VM 2025 på svensk mark. Under nästa år spelas även handbollsmästerskapen i Sverige, både för herrar i januari och damer i december. Sen har Svenska Fotbollsförbundet ansökt om damernas EM 2025 tillsammans med de andra nordiska länderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *