Den tyska fotbollsmarknaden

Det senaste året har bjudit på en del utmaningar i mitt företagande, men även en hel del spännande projekt. Vår sportbevakning har växt på många sätt och förutom att vi har testat nya mästerskap har vi även gett oss in i flera länder. En av de som vi just nu jobbar med är stornationen Tyskland.

Tyskland är en av de främsta fotbollsnationerna både på dam- och herrsidan. Dessutom är intresset för sporten enormt hos befolkningen. Med närmare 80 miljoner invånare är marknaden mycket intressant och betydligt större än den här hemma i Sverige.

2022 är ett år som bjuder på såväl ett Fußball EM för damerna, samt ett Fußball WM för herrarna. Det tyska landslaget är kvalificerat till båda mästerskapen, vilket gör det till ett mycket bra tillfälle att testa vårat koncept även där. Det vi dock har kunnat se om man jämför med andra länder är att konkurrensen är betydligt hårdare här och det finns redan etablerade sajter inom området.

Sajterna är fortfarande under uppbyggnad, men förhoppningsvis har vi allting redo tills damernas turnering drar igång i juli. Tyskland spelar då i grupp B tillsammans med Spanien samt Danmark och Finland – två andra lag som vi också håller ögonen på lite extra. Vilket motstånd som väntar för herrarna i vinterns VM återstår att se, då kvalet avrundas nu under de kommande dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *