Vikten av underhåll

Att vara egen företagare är underbart, nu har jag tid för att utveckla företaget ytterligare. Men samtidigt upptäcker jag allt som försummats, allt som inte har haft topp prioritet. Det är viktigt att frigöra tid för att genomföra underhåll av sajter, uppdatera domän/sajt-listor eller annat som är nyttigt för din verksamhet.

Detta får några olika konsekvensen för mig. Det första jag blev uppmärksammad på var att jag hade porrlänkar på en av mina bloggar… jag hade blivit hackad pga att jag inte hade uppdaterat min WordPress för den bloggen.

Dock hade jag mer tur än en stackars kompis till mig som fick ca 60 sajter raderad pga av att han blev hackad. Så han har ägnat 2 veckor till att uppgradera hans system och att återställa sajterna.

Så nu måste jag uppdatera alla mina WP-sajter, kommer att ta tid men värt jobbet.

Den andra och mycket större delen är prioritering av arbetet. Jag har inte haft koll på exakt vilka sajter jag har, vilka domäner etc, så här blev det till att invertera samtliga samt att lägga en prioritering för dessa. Nästa steg var att göra ett ”uppdateringsschema” för samtliga mina sajter. Detta schema ska hjälpa mig att se till att sajterna bibehåller sin kvalitet samt fortsätter att ranka i google.

Men en priolista samt ett uppdateringsschema så kan jag lättare planera & prioritera min tid.

Jag har mycket städarbete framför mig, men det kommer att kännas grymt bra när jag blivit klar.

Se till att uppdatera/underhålla du med!

En tanke kring ”Vikten av underhåll

  1. Jonny Elofsson

    Jag känner igen situationen. När webbarna och domänerna bara blir fler och fler blir det allt viktigare med underhållet och att ha koll. Att ha olika verktyg, dokument och scheman för att hålla koll precis som du säger underlättar mycket. Det är trökigt att strukturera upp men det är så jäkla skönt när det är klart och man bara kan följa rutinerna man satt upp. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *